bouwen doe je op een stevig fundament

Kleine stappen aan de basis, groots resultaat in het veld

Het fundament van training zit in de details van kleine, succesvolle stapjes en een goede opbouw. Alle trainingen beginnen bij het begin: liefde, geduld en basisregels. Eerst werken we aan jullie samenwerking, dan brengen we gehoorzaamheid goed op orde en zo bouwen we door naar een stabiele, blij werkende jachthond in het veld op of de groepstraining.

Ik sluit aan bij de mogelijkheden van jou en je hond. Ik laat je zien hoe je inspeelt op het gedrag van je hond en hoe jullie samen leren-leren.

Ik sta voor trainen zonder angst en pijn. Ongewenst gedrag negeren we niet. Je leert je hond dat er andere alternatieven zijn die een betere beloning opleveren. Jij, je hond en ik werken op relatie, rust en ritme. Dat is welzijnsgericht trainen. Voor jou, voor mij, en zéker voor je hond. 

privétraject

De Honderwijzer helpt bij het leggen van het fundament onder de ontwikkeling van je hond! Of je nu een pup hebt die de boel kapot bijt of een puberende retriever die niet wil apporteren; We beginnen bij de basis en bouwen vandaar uit verder.  Of het nu jacht- gerelateerd is of de huis-tuin- en keukendingen; Je krijgt een puppycursus (of een gehoorzaamheidscursus voor je puberhond) op maat; doelgericht en op de details van de vierkante meter.

jachtgroep

In kleine groepjes van 4 werken we eerst aan de  skills die iedere jachthond nodig heeft om zijn werklust te kanaliseren. Hoe ga je om met een zeer werklustige hond? Hoe leer je je hond om rustig te wachten? Jachttraining gebaseerd op respect voor jou, je hond en de natuur. Jij en je hond leren het belang van rust, regelmaat en respect voor elkaar. 

De 3 R’s!

Ben je bereid om het anders te doen? Wees welkom!

interne training

Vind je het moeilijk om te beslissen welke trainingsstappen je in wélke volgorde moet zetten én heb je een druk gezin of een full-time baan? Laat de Honderwijzer het werk doen! Je brengt je hond een aantal keer per week bij mij thuis waar ik met jouw hond aan de slag ga. Jij gaat lekker naar je werk of je gezin. We maken vooraf een trainingsplan en ik zorg dat jij een blije en stabiele jachthond krijgt die ook nog lekker met je wil knuffelen op de bank.

clickertraining

In een korte serie leer ik jullie hoe clickertraining een vast onderdeel maakt van jullie jachttraining.  

Hoe werkt de clicker? Wanneer zet je de clicker in – en wanneer stop je er mee?  

Ik help je met het inzicht over de hoé, wát en welke stapjes wél en níet te belonen.  

De basis voor iedere jachthond!

Als jij en je hond nog weinig of geen ervaring hebben met de clicker, is dit verplichte kost. 

Jagen voor de click!

Wat andere baasjes ervan zeggen:

hoe kan ik je verder helpen?