Jachttraining met de clicker in Eibergen | Berkelland | Oost Gelre | Twente
Leer jouw hond leren

Clickertraining

Leren trainen met je hond zonder schuldgevoel over de manier waarop je met je jachthond werkt? Beginnen met een blije handtouch en er een modelapport aan overhouden? Laten we samen zorgen dat je hond vol vertrouwen met jou blijft samenwerken. Leer je hond creatief, precies en ontspannen werken voor de click.

Leer jouw hond leren

Clickertraining

Leren trainen met je hond zonder schuldgevoel over de manier waarop je met je jachthond werkt? Begin met een blije handtouch en houd er een modelapport aan over. Laten we samen zorgen dat je hond vol vertrouwen met jou blijft samenwerken. Leer je hond creatief, precies en ontspannen werken voor de click.

Werken voor de click

Met deze uitgebreide training leer je hoe snél en effectief jij je hond nieuw gedrag aan kunt leren. 

Clickertraining, ook markeertraining genoemd, is een simpele, precieze en vooral vriendelijke manier om jouw hond zélf na te laten denken over het gedrag dat hem het meest oplevert. 

Met het geluid van de clicker, of een ‘yes!’ maak jij als het ware een ‘foto’ van gewenst gedrag en leert jouw jachtmaatje dat er iets lekkers aankomt. Click = koek. Jij blij, hond blij.

Klinkt lekker simpel en gemakkelijk he?!
De toepassing van clickertraining vraagt echter méér kennis en vaardigheden dan wat je op verschillende online platforms kunt vinden. Ik help je graag met de praktijk én de theorie, zodat je weet wát je doet, hoe je het doet en wanneer je dat doet. 

clickertraining voor jachthonden bij de Honderwijzer in Eibergen - Haaksbergen - de Achterhoek en Twente
Jachttraining bij De Honderwijzer in Eibergen | Berkelland | Achterhoek | Twente

Clicker bij jachthonden?

Simpel, snel en effectief...en toch best lastig nog..

Het is een proces

Mijn fieldtrial labrador Drifter is niet alleen heel snel en gretig; hij is ook sensitief en behoorlijk angstig in de mensenwereld.

Met behulp van kleine, overzichtelijke clickersessies in de veiligheid van ons huis, heb ik hem geleidelijk meer zelfvertrouwen kunnen geven in zijn oplossend vermogen en het beheersen van zijn intense drive wanneer hij andere honden aan het werk zag (sóms…pfff). Tegenwoordig is Drifter steeds beter met mij in contact wanneer we trainen in een klein jachtgroepje. Onder begeleiding van mijn eigen clicker-goeroe werken we rustig door aan steadiness, een modelapport en beheerst gedrag in de groep. 

Extra ogen

Clickertraining is geen hogere wiskunde. Het is een manier om te leren hoe eigen initiatief van jouw jachthond tot heel gewenst gedrag kan leiden. Met wat uitdagingen op het gebied van jouw timing, motorische vaardigheden en het maken van een passende trainingsopbouw. Ik kijk graag met je mee. 

jachthondentraining met de clicker op welzijnsgerichte wijze in Eibergen - Privéles | Beltrum -Haaksbergen - achterhoek en Twente

Zo werkt het:

leren

De hoe, wat en waarom van clickertraining. Leer de verschillende manieren waarop je de clicker in kunt zetten. En weer af kunt bouwen.

oefenen

We werken eerst aan de praktische vaardigheden van markeertraining. Aan de slag met jouw timing en motoriek. Wat beloon je - en wat niet?

doen

Proberen is leren. Wat gebeurt er wanneer je alleen de clicker als communicatiemiddel gebruikt? Kies een gedrag dat je aan je hond wilt leren en... click!

Angstvrije Jachthondentraining met de clicker in de Achterhoek en Twente

Wat je krijgt

Klaar voor verdieping?

Jouw investering:

€ 165,-

Heb je vragen over clickeren met je jachthond?