Jachthondentraining in Eibergen | De Achterhoek en Twente| Flatcoated Retriever | beloningsgericht
Jachthondentraining in de Achterhoek

Privéles

Staat jouw jachthond altijd “aan” waardoor een wandeling steeds frustrerender wordt? Is najagen de hobby van jouw jachthond? Tijdens een privéles is er alle aandacht voor de werkpunten van jullie team.
Na deze serie privélessen begrijp jij het gedrag van jouw jachthond beter én kun je dat welzijnsgericht bijsturen.

Herkenbaar?

Je bent niet alleen!

Privéles | jachthondentraining in Eibergen - de Achterhoek en Twente |wetterhoun

Hoe gaaf zou het zijn als:

Ja, dat wordt hard werken. Samen gaan we aan de slag!

Privéles voor jachthonden bij de Honderwijzer in Eibergen | Achterhoek en Twente |Nova scotia Duck Tolling retriever

Werken aan rust in het team

Een jachthond heeft in zijn genetische pakket meegekregen dat alles wat beweegt wel eens heel interessant zou kunnen zijn. Jij weet wel dat die eekhoorn sneller is dan jouw hond, maar hoe leer je aan een jachthond wanneer hij wél en niet mag jagen? 

In een privé-traject werken we aan precies dát; een goed opgevoede jachthond jaagt namelijk alleen na toestemming van zijn lievelingsmens. En dat ben jij. 

Privéles voor jachthonden in Eibergen | de Achterhoek |Clickertraining | Golden retriever | positieve jachttraining

Positieve jachthondentraining

Bij De Honderwijzer werk je niet aan het áfleren van gedrag, maar  aan het aanleren ervan. Als jij rustig en eerlijk kunt uitleggen hoe wandelen aan de slappe lijn eruit ziet, zijn die boswandelingen straks echt ontspannend, ook voor jou.

We maken een trainingsplan gebaseerd op jullie doelen. In kleine stapjes werken we aan  succes en plezier. Ik help je bij het versterken van jouw training-skills en hoe je (weer) leert vertrouwen op je hond.

Deze mensen namen ook privéles:

"Mijn Toller Teddy was continue aan het jagen. We zijn haar meermaals kwijt geweest. Samenwerken tijdens wandelingen was er niet meer bij. Saskia heeft ons geleerd op welke signalen we kunnen letten (die zag ik dus niet) en haar beloond wanneer ze wel contact zocht, hoe klein ook (zag ik ook niet). Na de eerste les kregen we een uitgetypt trainingsplan, waar we gelijk mee aan de slag konden.
En nu... Wat een verschil, we hebben weer contact! We oefenen nog door, maar wat een lol heb ik er nu al voor terug gekregen.
Bedankt voor je hulp en zorgen! Pootje van Teddy."
Corina met Teddy
Met een jachthond als eerste hond in ons gezin dachten we ons wel te redden....niet dus. Saskia leerde ons in een prive traject kijken naar onze hond (wat doet ze en waarom), haar gedrag te voorspellen en langzaam om te buigen naar meer ontspanning. Alles in duidelijke, ongedwongen, ontspannen lessen met duidelijk liefde voor het vak (en Suus:)) Hard werken voor hond en baas, maar met een slappere lijn tijdens wandelingen en een hond die meer in balans is tot resultaat.
Tamara met Kena
"Al zoekend naar een training wel voor jachthond maar niet specifiek voor actieve jacht, kwamen we voor Bear uit bij Saskia. Heel fijn hoe ze het gedrag/dna van Bear kan vertalen en met positieve oplossingen komt. Dat we hier 1 op 1 gelijk mee aan de slag zijn gegaan is heel leerzaam. Al doende kwamen er een heleboel tips die Saskia in een verslag met huiswerk mailde. Er speelden meerdere aandachtspunten maar tijdens de trainingen kon Saskia wel de hoofdzaken eruit halen. Het is voor baas en Bear nog hard werken maar met de handvaten en inzichten vanuit de trainingen gaan we een heel eind komen. De rust en positiviteit richting Bear was heel erg fijn. Dat had onze energieke vriend ook echt nodig."
Franceline met Bear
Wij zijn met onze Fieldtrial labrador Loki op advies van een andere gedragskundige bij Saskia terecht gekomen. We wilden leren hoe we Loki kunnen helpen om te dealen met zijn omgeving. Loki is een lieverd, die snel afgeleid is en hierdoor niet zo goed contact met mij weet te houden buiten. Fietsers, mensen en honden alles is interessant. En dan trekt of springt hij er graag op af. Saskia heeft ons diervriendelijke en werkende adviezen gekregen en ook een betere kijk op Loki. Hij is onzekerder dan ik dacht. En ik ken de signalen nu beter. We hebben geleerd hoe we contact met elkaar houden tijdens de wandeling en hoe we meer rust in kunnen bouwen. Het is vandaag zelfs gelukt om langs iemand heen te lopen met alleen mijn stem! En dit met alleen maar positiviteit. Saskia mailt altijd een samenvatting van de les en geeft huiswerkopdrachten mee. Dit heb ik als echt erg fijn ervaren. Kortom: veel geleerd en het geeft veel vertrouwen in de toekomst.
Ines met Loki
“Het privétraject bij De Honderwijzer is ons erg goed bevallen. Onze Mella (Drentse Patrijs) was totaal onbereikbaar wanneer ze lucht kreeg van wild. Dat maakte wandelingen in het buitengebied waar wij wonen erg intensief en stressvol voor ons allebei. Door de duidelijke en geduldige begeleiding van Saskia hebben wij nu betere en fijnere handvaten om met Mella's natuurlijke gedrag om te gaan. Zonder dwang of pijn!"
Jannie met Mella
"Nadat ik samen met mijn Labrador Retriever teleurgesteld van een puppycursus afscheid nam, kwam ik terecht bij Saskia van de Honderwijzer. We trainden specifiek op mijn vaardigheden en op de samenwerking met mijn hond. Saskia weet je steeds een zekerder gevoel te geven, soms wil ik veel te snel en remt ze me af. Ze kijkt heel goed naar waar onze mogelijkheden liggen en wat onze doelen zijn. In rustige stapjes met heel veel enthousiasme en een super gevoel voor mens en dier. Een privé-traject past erg goed bij mij als baasje, maar is ook enorm leerzaam omdat Saskia heel uitgebreid de tijd neemt om naar je te luisteren, te kijken en te adviseren puur gericht op mij en mijn hond. Dikke, dikke duim voor Saskia!”
Kristel met Twiggy
“Wij hebben fijne, persoonlijke trainingen gehad die pasten bij onze vragen en de omgang met onze onzekere Stabij-pup. De begeleiding en wijze van feedback vonden wij erg prettig. Klaar voor een fijne toekomst met deze goede basis”
Eelco met Jikke
Privéles voor jachthonden in de Achterhoek | welzijnsgericht | Friese Stabij

De eerste...

Alle trainers en instructeurs die ik ken hebben er één; de hond die een leermeester werd. 

Ik had Jelle; een reu wiens neus vastzat aan de stoep of anders verdween in een muizenhol. Maar ook een hond met de gevoeligheid van een vlinder. Jelle werd heel blij van een tas vol dummy’s, maar durfde niet meer naar de dummy’s te kijken als er een schot werd gelost. Hij draaide zich gewoon om en liep weg. 

Ik heb lang gezocht voor ik bij een goede jachttrainer terecht kwam die Jelle op positieve wijze weer aan zijn blije apporteerhuppeltje heeft geholpen. Het was voor mij de opmaat naar het volledig welzijnsgericht willen werken met mijn honden. En met die van jou!

... stap

Wil je óók leren hoe je zonder angst, geschreeuw of een lijntje hoog in de nek, een eerlijke en duidelijke samenwerking met je jachtvriend ontwikkelt? 

de pijlers van De Honderwijzer:

welzijnsgericht

Méér dan beloningsgericht en positief trainen: we werken vanuit het héle welzijn van je hond: Lekker in je vel zitten op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

clickerwerk

Ik zet jullie beiden in de nadenkmodus: Leer je hond leren. En steek er zelf ook nog wat van op. Leren duurt een leven lang.

persoonlijk

We maken een trainingsplan dat bij jullie past en wat haalbaar is; voor je hond en voor jou!

Het resultaat

Na dit traject:

Klaar voor eerlijke samenwerking?

In 3 lessen van 60 minuten werken we doelgericht en in kleine stapjes aan jullie opleiding. Na iedere les krijg je praktijkgericht huiswerk. Je mag me onder kantoortijd via de app benaderen wanneer je extra hulp nodig hebt. 

Deze lesvorm is geschikt voor jachtpups, jachtpubers, volwassen honden en de trouwe senioren. De privélessen worden verzorgd op weekdagen. 

Privétraject Eibergen

€ 172,50

Privétraject Achterhoek

€ 180,-

Privétraject Thuis

€ 210,-

Vragen die je misschien nog hebt:

Ja. Het trainen van jachthonden op welzijnsgerichte wijze is mijn specialiteit. Ik train zonder gebruik van pijnprikkels of intimidatie. Van cursisten verwacht ik dezelfde toewijding aan welzijnsgericht werken. We begrenzen de honden wél! Hoe? Stuur een mailtje voor een afspraak! 

Jazeker! Maar – er is een maar -, jouw jachthond heeft van zijn voorouders specifieke jachteigenschappen meegekregen, waar jullie allebei mee aan de slag zullen moeten. 

Vanuit het fysieke en mentale welzijn van jouw hond bekeken, hoop ik dat je tegemoet wilt komen aan zijn rasspecifieke eigenschappen en individuele behoeftes. Jachthonden jágen. Doen ze. Vaak zitten ze vol passie en werklust. De meesten houden wel van een uitdaging. 

Laten we daarom werken  aan het leggen van een stevig fundament onder de algemene opleiding van jouw gepassioneerde jachthond, zodat een boswandeling ontspanning brengt en jullie in een andere activiteit je lekker kunt uitleven. 

Blij met deze visie? Vraag om een uitdaging via het contactformulier. Je gaat er geen spijt van krijgen. 

Ik rijd binnen een straal van 7,5 km van mijn huis  in Eibergen naar jouw huis.  
Na die eerste 7,5 kilometer vraag ik €0,40 cent per gereden kilometer.

Omdat ik denk dat er geen snelle, kant-en-klare oplossingen zijn voor het gedrag van jouw hond. Waarschijnlijk is bepaald gedrag er ongemerkt of onbedoeld ingeslopen; laten we samen kijken hoe we er bewust en resultaatgericht weer een positieve draai aan kunnen geven. 

Sommige gedragingen zijn wél lekker snel en effectief aan te leren op welzijnsgerichte wijze; kijk dan even bij mijn blog: handtouch

Ja. De Honderwijzer maakt gebruik van allerlei beloningsgerichte trainingsmethoden. Bij het aanleren van nieuw gedrag vind ik de clicker het meest effectieve middel om je hond te vertellen wat je precies van hem wilt. De clicker helpt jou en je hond om in kleine, succesvolle stapjes te blijven werken. Bovendien gaat niet alleen je hond in de leerstand; ook jij blijft actief nadenken over jullie leerproces. 
Dus ja; die clicker is echt heel handig! (maar een clickerwoord mag ook hoor)

Via mijn blogpagina kun je je alvast inlezen over het gebruik van de clicker

Geen. En alle. Als het maar duidelijk is voor je hond dat hij geen angst of pijn van ons hoeft te verwachten. Nooit.
Ik kijk naar jullie vaardigheden en ambities en deel mijn inzicht en oefeningen die aansluiten bij jullie team. We geven je hond het vertrouwen dat jij een betrouwbare begeleider bent. Dat begint met respect, ruimte én aandacht voor elkaars welzijn. Het is dé pijler van De Honderwijzer.