Click met de groep

jachttraining

jachttraining de honderwijzer eibergen Beltrum Groenlo oost Gelre berkelland de achterhoek clicker

samen leren, samen groeien

Bij de jachttraining in een groep van maximaal 3 honden en hun begeleider, werken we hard aan de rust in je jachthond. Jullie leren dat je niet alle honden, en hun mensen (!), die je ziet, hoeft te begroeten; jullie hebben namelijk ‘werk te doen’.

In kleine stapjes die passen bij jouw hond leren we jullie de steadiness die nodig is om een passievolle jachthond te laten doen waar hij voor bedoeld is: werken! 

Het belangrijkste wat een jachthond moet leren, is wanneer het jagen is toegestaan. We leren je hond eerst contact met jou te maken, voor hij ergens achteraan vliegt.

Je krijgt iedere les huiswerk mee. Gehoorzaamheid zul je eerst in kleine, veilige omstandigheden moeten trainen. Eerst aan het werk op de gang in jouw huis. 

We werken met dummy’s, en, bij beschikbaarheid, ook met koud wild.

Je hoeft geen wedstrijdambities te hebben om je welkom te voelen bij onze jachttraining, maar: 

De Honderwijzer heeft groepjes met gemotiveerde voorjagers die bereid zijn om ook thuis regelmatig aan de details van hun jachtopleiding te werken. 

 

 

De Honderwijzer helpt je positief en welzijnsgericht

In de groepen wordt hard gewerkt aan het jachtwerk in al zijn facetten. Je leert hoe je jouw retriever consequent begeleidt zonder lijncorrecties of harde stem. Ik laat je zien hoe je jouw hond snel en bijna vanzelfsprekend in een gecontroleerde werkstand zet. Maar bovenal help ik jou bij het vergroten van je kennis over je lerende hond en werken we samen aan het versterken van je vaardigheden.

We werken eerst aan de basis; rust, ritme en duidelijke instructies. We maken kleine, succesvolle stapjes die ons naar groots gedrag brengen. Dat vereist discipline, kennis en vaardigheden. Van zowel jou als je hond. Jachttraining bij De Honderwijzer betekent soms dat er geen enkele dummy wordt geraapt tijdens een les. Eerst de elementen van het modelapport op orde, dan pas de lekker lange lijnen lopen op de prachtige trainingslocaties in De Achterhoek.

Om jou en je hond vooruit te helpen, krijgen jullie iedere week huiswerk mee. Korte trainingssessies bij jou op de gang en in je tuin leveren die belangrijke basis waar we in het jachtveld en op de jachtwedstrijden op willen vertrouwen. 

De groepen worden zorgvuldig samengesteld op basis van leeftijd van de hond en jouw ambities, maar vooral op basis van de vaardigheden van jullie beiden. Daarom is een privéles tegen een gereduceerd tarief de standaard. 

 

dit krijg je

jouw investering

8 lessen

€ 145,-